Hur svårt är det att göra en schemasymbol?

Hur svårt är det att göra en schemasymbol?

Det är inte alls svårt, snarare extremt enkelt tack vare en inbyggd Symbol Wizard i SOLIDWORKS PCB som tar dig från datablad till färdig symbol. Börja med att definiera antalet pinnar. Därefter väljer du en stil som passar din komponent.

Nu har du två alternativ. Det första innebär att du manuellt skriver in namnet på varje pinne och väljer den elektriska typen. Det andra alternativet innebär att du kopierar informationen från databladet rakt in i ett excel dokument. Excel dokumentet är förberett sen tidigare med kolumner där du fyller i pin nummer, namn och typ. Nästa steg är att göra en copy/paste operation ifrån excel dokumentet rakt in i Symbol Wizard. Markera allt utom rubrikerna i excel, kopiera, högerklicka i Pin-data fönstret och välj ’Smart Paste…’. Matcha dina kolumner mot de fördefinierade kolumnerna och välj sedan Paste.

Nu har du fått informationen ifrån excel dokumentet rakt in i symbolen. Med detta arbetsflödet sparar du mycket tid när du skapar lite större och mer komplexa symboler som har många pinnar och har långa pin namn. Det sista steget är att klicka på Place knappen nere till höger sen är du klar.

Mallen som används i bild nr två hittar ni här och kan vara en hjälp på vägen. Har ni andra funderingar, tveka inte att ringa oss eller skicka ett mejl.

 

 

 

Categories