SOLIDWORKS PCB + PDM = SANT!

SOLIDWORKS PCB + PDM = SANT!

SOLIDWORKS PCB + PDM = SANT!

SOLIDWORKS PCB har med sitt enkla och smidiga gränssnitt, sin koppling mellan ECAD och MCAD gjort stor succé. Det finns dock ett element som har saknats och det är integrationen av PDM. För er som inte känner till det sen tidigare står PDM för Product Data Management och det hanterar filer och dokumentation, maximerar produktiviteten och ökar kvalitén på produkten.

ECAD-filer har fram tills idag blivit manuellt kopierade precis som andra icke SOLIDWORKS filer. Det är inte optimalt, därför har Dassault tagit fram en PCB-PDM koppling som löser detta problemet. Om du installerar kopplingen kan du checka in/ut filer och synkronisera projektet inifrån SOLIDWORKS PCB utan trassel.

Installationsfilerna och detaljerade instruktioner får du av oss. Ring vårt kontor på 040-6701700. Efter installationen får du en unik meny i SOLIDWORKS PCB med alla de vanligaste kommandona. Vid en Check-in skapas virtuella filer i en biblioteksmapp så att du senare kan använda den s.k ”Where used” funktionen för att ta reda på i vilken design en specifik komponent befinner sig.

Slutligen kommer även dina projekt-parametrar att mappas upp mellan SOLIDWORKS PCB och PDM.

Detta möjliggör att du ifrån PDM kan definera text som sedan hamnar i din ritningmall i SOLIDWORKS PCB. Det fungerar precis lika bra åt andra hållet också. Det du måste tänka på är bara att du från början definerar upp det enligt det arbetsflöde som defineras av administrationsverktyget i PDM.

Ta en titt på detta webinaret som visar arbetsflödet med PCB och PDM. https://youtu.be/QqHi9F7ztTY

Vill du veta mer om SOLIDWORKS PCB? Fortsätt surfa runt på vår sida eller ring vårt kontor, 040-6701700.

Övriga kontaktuppgifter hittar du här:
https://solidworkspcb.se/?page_id=12

Categories